Pages - Menu

30. toukokuuta 2017

Vallankumouksellinen The Ordinary

No niin, määrittelemätön postaustahti jatkuu.

Tänään on tarkoitus pureutua aika pieteetillä The Ordinary- ihonhoitosarjaan. Kyseessähän on siis erittäin laadukas ja edullinen sarja, joka vaatii kuitenkin hiukan opettelua. Ihan ensiksi kannattaakin tutustua DECIEMin sivuilta löytyvään, englannin kieliseen oppaaseen, jossa kerrotaan tarkasti mitä, miten ja milloin tuotteita kannattaa käyttää.

Kyseessä on DECIEMin luoma ihonhoito- brändi, jossa pääpointtina on puhtaat ja toimivat raaka-aineet, sekä edullisuus. The Ordinary ei hienostele pakkauksilla tai tuotteisiin lisätyillä hajusteilla ja muilla ainesosilla. Tuotteissa on vain muutama ainesosa, mutta sitäkin tehokkaammassa muodossa. Markkinointi hoidetaan pääasiallisesti somessa, ja erityisesti ihana Wayne Goss on hypettänyt The Ordinarya siitä saakka, kun se on markkinoille tullut. Itse hyppäsin mukaan The Ordinary- junaan juurikin Mr. Gossin takia, sillä hän on tällä hetkellä yksi harvoista tubettajista, joihin voi luottaa.

The Ordinary on ihonhoitosarja, joka olisi nimensä mukaan "tavallinen", mutta oikeasti kyseessä on vallankumouksellinen ihonhoitosarja, joka on mullistanut suhteellisen lyhyessä ajassa minun ja monen muun ihonhoitorutiinit.

Niin ja muuten...

The Ordinaryn tuotteita EI TESTATA ELÄIMILLÄ (niitä ei myydä Kiinaan, joten eläimillä testausta ei tapahdu missään vaiheessa, toisin kuin esim. MACin kohdalla, MACia kun myydään Kiinassakin), ne eivät sisällä parabeeneja, sulfaatteja, mineraaliöljyjä, eläinperäisiä öljyjä, elohopeaa, formaldehydejä, bentsalkoniumkloridia, methylchloroisothiazolinonea (säilöntäaine), methylisothiazolinone (säilöntäaine), oxybentzonea tai kivihiilitervasta johdettuja värejä.

Suurinosa The Ordinaryn tuotteista tulee tällaisissa pipettipulloissa,
jotka ovat yksinkertaisuudessaan minusta erittäin tyylikkäitä. 
Kuten sanottua, The Ordinaryn tuotteet vaativat hieman opettelua. Suurinosa tuotteista on seerumeita, jotka siis tulevat ihonhoitorutiinissa heti puhdistuksen ja kasvoveden jälkeen. Lisäksi täytyy tietää, mitkä seerumit tulevat ensin. Itse olen noudattanut ohjetta, jonka mukaan kirkkaat seerumit tulevat ensin, sen jälkeen sameat. Sitten pitää tietää, mihin aikaan päivästä (aamulla vai illalla siis) ko. tuotetta tulee käyttää. Seuraavaksi kerron miten käytän omia tuotteitani.

HYALURONIHAPPO 2%+B5- seerumi

Hyaluronihappo seerumi on minulla ihan jokapäiväisessä käytössä. Yleensä käytän sitä aamuisin, kosteusvoiteen alla, tuomassa lisäkosteutusta ihooni.

Hyaluronihappo vaatii kosteusvoiteen, sillä itse hyaluronihappo ei sinänsä kosteuta vaan se sitoo kosteutta itseensä. Jos käyttää pelkkää hyaluronihappoa, se sitoo kosteuden ihosta itseensä ja sitten ollaankin jo ojasta siellä allikossa.

The Ordinaryn hyaluronihapposeerumi sisältää myös B5-vitamiinia. Lisäksi, seerumin hyaluronihappomolekyylit ovat eri kokoisia, joten ne sitovat kosteutta ihon eri kerroksiin. Olen ihan surutta käyttänyt seerumia myös silmänympärysiholla, eikä mitään järkyttävää turvotusta ole ilmaantunut.

NIACINAMIDE 10%+SINKKI 1%-seerumi
Niacinamide, eli tuttavallisemmin B3-vitamiini auttaa ihoa, joka on tukkeutunut ja kärsii epäpuhtauksista, laajentuneista ihohuokosista ja satunnaisista finneistä. The Ordinaryn seerumissa on mukana myös sinkkiä, joka tasapainoittaa talintuotantoa ihossa.

Itse käytän tätä seerumia aina silloin, kun tuntuu, että iho on ns. tukossa. Yleensä kuorin ihon, ja käytän puhdistavaa naamiota, jonka jälkeen sitten laitan seerumin ihoon, ennen kosteusvoidetta. Niacinamide+sinkki-seerumia ei tulisi käyttää yhdessä C-vitamiinia sisältävien tuotteiden kanssa, koska niacinamide kumoaa C-vitamiinin vaikutuksen. Deciem suosittelee C-vitamiini tuotteita käytettäväksi illalla ja niacinamide+sinkki-seerumia aamulla.

Täytyy sanoa, että tämä tuote on kyllä tehonnut laajentuneisiin ihohuokosiin todella hyvin. Lisäksi se on vähentänyt tekstuuria ihossani jonkin verran.

Advanced Retinoid 2%- seerumi

Tämä pieni ruskea pullo, tai siis sen sisältö, on muuttanut ihoni täydellisesti. Kyseessä on The Ordinaryn 2% retinoidi. Tuotteessa on kahta eri retinoidia, jotka tehoavat ikääntymisen merkkeihin, tekstuuriin, ja minulla ainakin myös epäpuhtauksiin ja niiden paranemiseen.

Itsehän en ole mikään kemisti, mutta siis kyseessä EI ole RETINOLI, vaan retinoidi, joka on käsittääkseni tehokkaampi kuin retinoli. Tätä seerumia tulee käyttää iltaisin, eikä sen kanssa saa käyttää muita retinoidi tai retinoli tuotteita. Lisäksi päivällä kannattaa käyttää aurinkosuojaa iholla, koska retinolit ja retinoidit herkistävät ihon UV-säteille.

Minulla tämä tuote on toiminut kuin unelma, jo heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen iho tuntui aamulla uskomattoman sileältä. Enää en ole ilman tätä seerumia, se on varma se. Tälläkin hetkellä kosmetiikkakaapissa on kolme pulloa jonossa.

Caffeine Solution 5% + EGCG- seerumi

Kofeiini%+EGCG- seerumi on tarkoitettu silmänympärysiholle. Seerumi sisältää siis kofeiinia, sekä puhdistettua Epigallocatechin Gallatyl Glucosidea (ei mitään hajua, miten tuon suomentaisi), joka on saatu vihreästä teestä. Seerumi tehoaa turvotukseen ja pigmenttimuutoksiin.

Itse olen käyttänyt tätä seerumia aamuin ja illoin, ja varsinkin yläluomien turvotus on kyllä laskenut. Valitettavasti ainakin minun ihoani tämä kyseinen seerumi myös kuivattaa, joten silmänympärysvoiteen pitää olla suht kosteuttavaa.

Seuraavaksi kaksi tuotetta, jotka eivät ole seerumeita. Ensimmäinen niistä on hurmannut minut täysin...

Glykolihappo 7% kasvovesi

The Ordinaryn glykolihappoa sisältävä kasvovesi on toinen Holy Grail-tuotteista. Kasvovesi sisältää siis 7% glykolihappoa, lisäksi mukana on aloe veraa, ginsengiä, aminohappoja ja Tasmanian pippuria (käsittääkseni uutetussa muodossa, ei näy pippureita putelissa, eh..).

Kasvovettä tulee käyttää vain iltaisin, koska kyseessä on kuitenkin happo. Mrs. Caroline Hirronsin mukaan illalla on hyvä käyttää, ennen hoitotuotteita, hapollista kasvovettä. Näin taataan hoitotuotteiden hyvä imeytyminen ihoon. Lisäksi hapollinen kasvovesi auttaa pitämään ihon kuulaana ja myös pitkällä aikavälillä vähentää tekstuuria ihossa. The Ordinary glykolihappo- kasvovesi on ollut ihan parasta. Toki se kirpaisee hiukan, mutta niin on tarkoituskin. Jos kirvely pitkittyy, niin sitten on liian tujua.

High-Adherence Silicone Primer
Viimeisenä esittelyssä The Ordinaryn silikoni primeri, joka ajaa asiansa enemmän kuin hyvin! Itse olen käyttänyt kaikenlaisten, niin nestemmäisten kuin puuterimaisten meikkipohjien alla tätä, enkä löydä pahaa sanottavaa. Painelen pienen määrän ihoon, ja annan hetken imeytyä ennen kuin laitan meikkipohjan päälle. Blurraa ja kosteuttaa, sekä auttaa pitämään ihon mattapintaisena pidempään.

Tätä voi käyttää myös ihan yksinään kosteusvoiteena, mutta itselle ei kosteutustehot riitä. Olen siis lähinnä käyttänyt primerina tai sitten ihan vaan blurraamaan ihohuokosia kosteusvoiteen päällä, silloin kun en ole muuten meikannut.


Suomesta ei tällä hetkellä saa The Ordinarya, mutta huhuja kuuluu, että Carpelan Cosmetics alkaisi tuoda The Ordinarya tänne pohjolaan. Saa nähdä, miten hintojen käy... Itse tilaan pulloni victoriahealth.com- verkkokaupasta, eikä ole valittamista toiminnassa. Pullot saapuvat keskimäärin parin viikon sisällä, ja tulleja en ole joutunut maksamaan kertaakaan. Tosin, eipä nuo hinnatkaan ole sellaisia, että tulliin jäisi mitään. Kallein tuote taitaa olla 17,50€ ja esimerkiksi intohimoisen rakkauteni kohde, retinoidiseerumi maksaa naurettavat 9,36€. Voi sitten vertailla vaikkapa Estee Lauderin tai Cliniquen hintoihin..

Joten, juu. Olen The Ordinary fani, kyllä. Tilauksessa on myös The Ordinary Colours- meikkivoiteet ja niistä tulee postaus, heti kun olen saanut ne käsiini. Saatavuudessa on "hieman" vaikeuksia, koska uuden erän tullessa se myydään samoin tein loppuun. Itse olen odotellut jo parisen kuukautta, mutta ymmärrän kyllä, että voi kestää. Viimeisimmän tiedon mukaan parin viikon sisällä olisi ehkä tulossa jotain.

Loppuun vielä haluan todeta, että en todellakaan ole mikään ihonhoidon asiantuntija, ja olen kokeilemalla löytänyt itselleni sopivat tuotteet The Ordinarylta. Kyseessä on hiukan opettelua vaativa ihonhoitotuotesarja, mutta tulokset puhuvat kyllä puolestaan. Kannattaa siis tutustua!

Pus o kram!

2 kommenttia:

Nanna/Kultainen Kynsilakka-blogi kirjoitti...

Nää kiinnostaa ihan äkyttömästi! Sä ootki sopivasti testaillu niitä kaikista kiinnostavimpia,kiitos :D ♡

Milla kirjoitti...

My pleasure! :) Toi retinoidi on kyllä ihan ihmetuote, suosittelen lämpimästi, jos iho vaan kestää retinoideja. :)