Pages - Menu

28. maaliskuuta 2012

Tarte vs. Wet'n Wild vs. DIY- sävyttäväpäivävoide

Kolmekymppisenä tapahtuu ihmeellisiä asioita, ainakin minulle. Olen päässyt eroon suurimmista iho-ongelmistani, ja kasvojeni iho on ollut jo pitkään ihmeellisen hyvässä kunnossa. Tästä ilostuneena ryhdyin testailemaan hieman keveämpiä meikkipohjia, ja nyt ollaan siinä vaiheessa että sävytetyt päivävoiteet ovat suosikkeja. Minulla on kolme sävyttävää päivävoidetta, tai no jos tarkkoja ollaan niin kaksi ns. oikeaa sävyttävää päivävoidetta ja yksi jonka sekoittelen itse. Kas tässä...

Tarten high-performance naturals smooth operator Amazonian clay tinted moisturizer

Wet'n Wild Ultimate Sheer Tinted Moisturizer

DYI- sävyttävä kosteusvoide, eli
Simple replenishing Rich Moisturizer + ELF Personal Blend Foundation (sävyssä  Light)
Näistä Tarten voide on ystäväni H:n tuliaisia New Yorkista, Suomesta tätä ei kai saa oikein mistään. Wet'n Wildin kosteusvoidetta minulla on kahdessa sävyssä, Ivory ja Beige. Näistä Ivory on yllättävästi tummempi. Tällä hetkellä kumpikin sävy on liian tumma, sillä olen vielä kalman kalpea talven jäljiltä. Ja kolmas, DIY- sävyttäväkosteusvoide on siis Simplen kosteusvoiteen ja ELF:n mineraalimeikkipohjan sekoitus. Tarte on näistä kaikista kallein, se maksaa Sephorassa 36 dollaria, eli noin 27€. Wettiksen sävyttäväkosteusvoide tulee seuraavaksi, vaikkakin tuubi on halvempi kuin DIY- sävyttävän kosteusvoiteen tuotteet. Määrällisesti DIY- sävyttäväkosteusvoide on kuitenkin halvempi, sillä tuosta Simplen- kosteusvoiteesta ja ELF:n mineraalipohjasta saa tuplasti enemmän sävyttävääkosteusvoidetta kuin mitä on Wettiksen tuubissa.

Koostumuksissa on PALJON eroja.

Ylempänä Tarten Amazonian clay tinted moisturizer sävyssä Agent 02 ja
alempana Wettiksen Ultimate Sheer Tinted Moirturizer, sävyssä Ivory

DIY- sävyttäväkosteusvoide. 


Tarten voiteessa voi todellakin nähdä Amazonilta kerätyn saven rakeita, jotka antavat myös sävyn tälle sävyttävälle kosteusvoiteelle. Tarten voide on sulautuu kasvoille hyvin, ja on minulle juuri sopivan vaalea nyt, mutta tämä vaatii alleen myös kosteusvoiteen. Tarten voide kestää kasvoilla hyvin päivän, mutta kiiltoa alkaa esiintyä T-alueella jo parin tunnin päästä. 20 suojakerroin on plussaa.

Tarten voiteessa on vaikka mitä ihanaa seassa...


Wet'n Wildin sävyttäväkosteusvoide on mielestäni enemmänkin jo semipeittävä meikkivoide. Se on koostumukseltaan aivan meikkivoiteen oloista, ja mielestäni se ei imeydy ihoon kuten kosteusvoiteen kuuluisi. Vaatii alleen siis myös kosteusvoiteen. W&W:n voide on pysyvyydeltään luokkaa "ihan jees", mutta kiiltoa se ei pidä sitten YHTÄÄN. Eli puuterin kanssa saa huiskia joka välissä. Kesällä se ei sinänsä haittaa, koska vaikka kuinka laittaisin puuteria tai käyttäisin puuteripaperia, niin ihoni kiiltää koko ajan. Wettiksen suojakerroin on 15.

DIY- sävyttäväkosteusvoide on näistä kolmesta se vähiten peittävä. Lähinnä se tasoittaa ihon sävyä ja peittää jonkin verran punaisuutta. DIY- voiteen alle ei tarvitse kosteusvoidetta ja tämä imeytyy ihoon hyvin. Pysyy erinomaisesti ja jättää semimattaisen pinnan jota ei pahemmin tarvitse puuteroida päivän mittaan.  Koskapa ELF:n mineraalipohjan suojakerroin on 15, on tämän voiteen suojakerroin siis 15. DIY-voiteen koostumusta voi vaihdella, mutta liiaksi ei kannata mineraalipohjaa laittaa, sillä muuten voide alkaa rullaamaan iholla.

Suosikiksi näistä nousee tällä hetkellä Tarten sävyttäväkosteusvoide. Se on tarpeeksi peittävä ja silti kevyt. Siinä on korkea suojakerroin ja se ei tuoksu kemikaaleilta, toisin kuin Wettiksen voide. Tarten voidetta olen käyttänyt ihan meikin pohjana, toki tietenkin peitellyt sitten ahkerasti punaisuutta ja pieniä näppyjä, sillä niitä se ei peitä. DIY- voide on toiminut sitten arkena meikin pohjana, tykkään nykyisin nimittäin hieman kuultavammasta pohjasta. Luulen, että DIY- voide nousee kesällä suosikiksi, sillä Tarte on auttamattomasti liian vaalea ja Wettis taas tuntuu sitten vain lilluvan ihon pinnalla. Wettis on näistä vähiten kiva, juurikin sen takia, että se tuntuu jäävän ihon pintaan vaikka kuinka hieroisi. En pidä siitä tunteesta. Lisäksi tuoksu Wettiksen voiteessa ei miellytä lainkaan.

Näin tänään. Seuraavaksi tulee varmaan jotain mun poskipuna-historiasta...

Have a nice day, ja blogigaalaan menijöille toivotan upeaa iltaa!

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Musta on jotenkin hassu ajatus, että joku keräilee savihiukkasia jossain amazonissa jotta saadaan sopiva päivävoiteen sävy :)

Ootko muuten testaillut niitä BB-voiteita?

Milla kirjoitti...

Kaikenlaista hassua sitä tehdään, että saadaan kosmetiikkaan sävyjä. :D

BB-voiteista on Dr. Jart+ Silver Label BB- voiteesta on kokemuksia ja hyviä sellaisia. Ensin tosin tilasin ebaysta feikin, joka oli ihan hirveää litkua. Nyt sitten sain .Nekulta. samplerin kun ostin häneltä nuo Shu Uemuran ripsientaivuttimet ja olen siis testaillut nyt sitten voidetta. Vaikuttaa erittäin hyvältä. Kestää, hoitaa ja on korkea suojakerroinkin. Ebaysta kannattaa noita korealaisia BB-voiteita ostaa. Tuon linkin takana on sellainen kauppias, jonka tuotteet ovat aitoja.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos linkistä! Mä en periaatteessa tarvi mitään kauhean paksuja värivoiteita, joten noi BB:t on tulleet kyllä tarpeeseen. Hyvä keksintö! Yritän vaan nyt mieleistäni merkkiä löytää. Kauhea homma, huhhuh!

Milla kirjoitti...

Löytyypä muuten netistä sellainenkin sivusto, jolla voi etsiä itselleen sopivaa BB- voidetta vastaamalla kysymyksiin:

http://bbcreamqueen.com/bb-cream-finder/

:)

Anonyymi kirjoitti...

Jälleen kiitos linkistä! Löytyi vaihtoehtoja, nyt pitää vaan katsoa että miten noita saisi itselleen.

Milla kirjoitti...

Tiiraile Ebayta, ja googlettele urakalla. Eiköhän jostain löydy. :)

Anonyymi kirjoitti...

Guuglasin tuota wettistä, ja siksi päädyin tänne. Tilasin sitä Ellokselta, ja ihmettelin sen hajua! Mutta huomaan, että sinäkään et pidä siitä. Ajattelin jo, että tuote on pilaantunut. En tiedä voinko käyttää tätä ollenkaan, mutta tuskin saa palauttaakaan. Pitää kysyä. Karmea haju kyllä on!

Milla kirjoitti...

Juu, haju on kyllä karmiva, ei muuta voi sanoa. Luulen, että Wettis joutuu vähän tinkimään esimerkiksi juuri näissä tuoksuasioissa, jotta pystyy pitämään tuotteidensa hinnat alhaalla. Olen muuten huomannut, että kun Wettiksen sävyttävän päivävoiteen työstää hyvin ihoon, niin se on ihan ok tököttiä. Mutta tosiaan, kannattaa hieroa sitä ihoon ihan kunnolla eikä vain sivellä. Ainakin niin se minulla toimii. :)

Anonyymi kirjoitti...

sori nyt vaan mut sävyttävä kosteusvoide ei oo mikään triplayhdyssana:C

Milla kirjoitti...

Aina oppii uutta. Kiitos tästä, oi nimettömänä pysyvä kieliopin tuntija. :)