Pages - Menu

29. lokakuuta 2012

Öljyä hiuksiin

Olen jo pidemmän aikaa tehnyt hiuksilleni kookosöljyhoidon noin kerran kuussa. Hoidon teen niin, että ennen pesua laitan kuiviin hiuksiini kookosöljyä/rasvaa ja laitan suihkumyssyn päähän. Muhittelen sitten pyyhkeen alla kookosrasvaa hiuksissani niin pitkään kuin jaksan. Minimissään sen puolituntia. Sen jälkeen pesaisen hiukset kahdesti, kerran syväpuhdistavalla ja kerran "tavallisella" shampoolla. Hoitoainetta en käytä, mutta hiuksiin jätettävää hoitosuihketta laitan kyllä. Ja tämä toimii hyvin, päänahka ja tukka tykkää.

Ongelma on kuitenkin siinä, että kookosöljy/rasva- hoidon tuoma pehmeys katoaa hiuksista aika äkkiä.

Nyt on sitten tullut markkinoille pari tuotetta, joilla saa pehmeyttä hiuksiinsa vähän helpommalla tavalla.
Ostin tuon Lorkun öljyn oikeastaan ihan heräteostoksena, Avonin AT- linjan arganöljyhoito oli jo hieman suunnitellumpi ostos. Ostin Avonin öljyn seuraksi saman sarjan shampoon ja hoitoaineen. Näillä kun lotraa, niin tulee muuten uskomattoman pehmeät hiukset. Sellaiset, joita tekee mieli hypistellä koko ajan. Me likey!

Ja mitä nämä tekevät? No, Avonin öljy on tarkoitettu hiuksiin jätettäväksi hoidoksi ja sitä käytetään pesun jälkeen kosteisiin hiuksiin. Toimii minulla ainakin LOISTAVASTI. Tuo pehmeyttä ja sellaista pehmeää kiiltoa hiuksiin. Ja selvittää takkuja. Pehmeys säilyy päiviä hiuksissa, mutta kyllä muotoilutuotteet sitten jossakin vaiheessa saa hiukset karheaksi. Eli ei tämäkään tuo pehmeyttä ihan täydellisesti.

Lorkun Elvital Extraordinary Oil onkin sitten hieman monipuolisempi tuote. Sitä voi käyttää ennen shampoopesua suojaamaan väriä (minulla on tosiaan tuo värjätyille hiuksille tarkoitettu versio), jätettävänä hoitoaineena/lämpösuojana ja ihan kuiviin hiuksiin tuomaan kiiltoa ja pehmeyttä. Pidän todella paljon tästä öljystä, mutta ISO miinus tulee tuoksusta. Siis.. Oikeasti. Tuoksuu ihan... Öh... Joltain partavedeltä ehkäpä. Tuoksu on voimakas ja miesmäinen. En oikein ymmärrä Lorkun logiikkaa laittaa niin voimakas tuoksu hiustuotteeseen... No, toisaalta, en ymmärrä Lorkun logiikkaa monissa muissakaan jutuissa (esimerkiksi siinä, että Lorkun BB-voide ja TBS:n BB-voide ovat minusta melkein identtisiä keskenään. Samanlainen koostumus, valkea jossa on niitä sellaisia pigmenttikapseleita jotka menee rikki, ja samanlaiset ominaisuudet... Haistan rahastuksen, sillä Lorkkuhan nyt omistaa sitten TBS:n...).

Mutta joo, nämä ovat käteviä. Varsinkin tuo Lorkun öljy, talvella sillä saanee koppuratukan äkkiä pehmeäksi, eikä se silti vedä tukkaa littanaan. Iso miinus Lorkulle kuitenkin tuoksusta ja Avonille siitä, ettei sitä voi (tai ainakaan minä en voi) käyttää kuin pestyyn, pyyhekuivaan hiukseen.

Näin tänään. Pus, pus!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tässä selkeesti tuotteita joita TARVIN! Minäkin sen kookosöljyn kanssa sohlaan kun jaksan, mutta vähän liian harvoin kun on se niin työlästä.

Meillä on aika erityyppinen hiuspehko, sulla ja mulla, joten voi olla vaikee kysymys, mutta: kumpaa noista suosittelisit MULLE. Mun tukka on siis edelleen blondi, mutta kun pituutta on jo tuonne lapaluiden alaosaan asti, noi latvat on välillä ihan kamalaa kuivaa hamppua ja varsinkin tuonne niskaan tuppaa ilmestymään rasta...

Kyselee kana.

Milla kirjoitti...

Totanoin, varmaan toi koko Avonin sarja olis sun tukalle hyväksi, siis shampoo, hoitsikka ja toi öljy. Lorkun tavara on aika litkua lopulta, ja keveää. Kuulostaa siltä, että tarviit aika ytyjä aineita. Ja no, luultavimmin tarviit latvasuojaa, jos ne ihan kauhiaa koppuraa on ne latvat. Tai sitten saksia, koska kuivat latvathan ei tee hyvää pehkolle lainkaan. Nii, kerta. :) Pus, pus Kananen, postia tulossa jahka saan pakatuksi. :)

Tiina kirjoitti...

Minulla on kans nuo avonin tuotteet ja toimii myös minulla tosi hyvin :) ihana blogi sulla, ihan just nyt eksyin tänne ja niin mielenkiintoisia juttuja että sait kertaheitolla yhden uuden lukijan :)

Milla kirjoitti...

Hei Tiina, ja tervetuloa! :)