Pages - Menu

7. elokuuta 2015

Meikkimunien taistelu: Beauty Blender vs. Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Kesälomailu on ohi, mutta koska olen sairaana niin on aikaa jälleen vähän kirjoitella kosmetiikasta.

Olen tutustunut nyt pitkään ja huolella meikkisieniin, tarkemmin sanottuna Beauty Blenderiin ja Real Techniquesin Miracle Complexion Spongeen. Päätin asettaa munaset toisiaan vastaan ja vertailla, kumpi onkaan parempi.

Nämä kaksi siis asettautuvat vastakkain.
Vasemmalla Real Techniquesin meikkimuna ja oikealla Beauty Blenderin meikkimuna.


Kategoriat ovat seuraavat: Hinta/laatu, käyttötavat, jälki, huolto.

Täytyy sanoa, että munat ovat aika tasaväkiset, mutta toinen niistä vie voiton pikkuriikkisellä erolla.

Aloitetaan hinnasta ja laadusta:

Beauty Blender kustansi minulle 19,90€ (Anttilasta hain omani), ja sain siis yhden Beauty Blenderin tuohon hintaan. Ymmärrän kyllä, että laatu maksaa, mutta luulisin että BB:n hinnassa on jonkin verran ilmaa. Tai siis, että maksan brändistä. Laadultaan BB on kyllä ensiluokkainen. Pehmeä, helposti putsattava ja kestävä. Kuulemani mukaan, BB pitäisi vaihtaa joka kolmas kuukausi, mutta koska en ihan joka päivä meikkaa tällä meikkimunalla, niin luulen että se kestää käytössäni pidempään. Varsinkin kun sen antaa kuivaa välillä ihan kokonaan ja säilyttää sitä ilmavassa paikassa.

Real Techniques Miracle Complexion Spongeja hankin kerralla kaksi, iherbistä. Kustansivat minulle 10,11€. Plus postimaksu, jotain 5€ pintaan. Eli yhteensä 15€. Tässä RT:n meikkimunaset veivät voiton, vaikkakin jouduin odottelemaan niitä noin viikon verran. Silti, koska rahaa ei koskaan ole liikaa, niin minulla on kyllä kärsivällisyyttä odotella tuotteita jos ne saa halvemmalla. Laatu on mielestäni samaa kuin BB:n meikkimunassa, TOSIN... RT:n meikkimunat puhdistuvat huonommin. Toinen niistä imaisi erään varjostukseen käytettävän tuotteen aika napakasti itseensä, ja on nyt sitten tahraantunut pysyvästi.

Tässä kategoriassa pisteet menivät tasan. Tilanne siis 1-1.

Käyttötavat:

Kumpikin meikkimuna on ollut testauksessa samoihin käyttötarkoituksiin. Meikkivoiteen levitys, peiteaineen levitys, voidemaisen poskipunan levitys, varjostusaineen levitys ja jauhepuuterin levitys. Käytin kaikkiin tarkoituksiin sieniä kosteina, ja kumpikin selviytyi yhtä hyvin. Muotoilultaan RT:n meikkimuna oli kuitenkin himpun verran parempi, sillä sen viistoksi leikattu pyöreämpi pää tarjosi hyvän pinnan etenkin varjostusta tehdessä.

Pisteet siis RT:lle tässä kategoriassa. Tilanne 1-2

Jälki:

Jäljellä tarkoitan tässä nyt siis sitä, millaisen jäljen meikkimunat jättivät eri käytöissä. Meikkivoiteen osalta en huomannut eroa. Kummallakin sai aikaan luonnollisen meikkipohjan, ja tuputtamalla hieman pidempään ongelmakohdissa (ja niitähän riittää, leukalinjassa kukkii hormonaalinen akne, argh...) sai myös peittävämpää jälkeä aikaiseksi.

Peiteaineen levityksessä RT oli himpun verran parempi, taas juurikin tuon viistoon leikatun paksumman päänsä ansiosta. Sen avulla nimittäin pystyy aika hyvin häivyttelemään peiteaineen silmien alta. Toki BB:n suippopääkin on tarkoitukseen hyvä, mutta oma mielipiteeni on, että RT:n meikkimunalla homma hoituu nopeammin.

Voidemaisen poskipunan kohdalla kumpikin oli yhtä hyviä. Jälki oli luonnollinen, ja sellaisen luonnollisen hohdon antava.

Varjostuksia tehdessä jälleen RT:n viistoleikkaus oli apuna, varsinkin nenän varjostuksissa. BB oli hitusen verran kömpelömpi.

Irtopuuterin levityksessä (suosittelen muuten lämpimästi kosteaa RT:tä tai BB:tä irtopuuterin levitykseen, tulee pysyvä ja ennen kaikkea LUONNOLLINEN lopputulos, ei jauhonaamasta tietoakaan) BB:n meikkimuna oli hitusen parempi, ja juuri siksi ettei sitä oltu viistoon leikattu paksummasta päästä. Pystyi vaan tuputella menemään pitäen kiinni suiposta päästä. RT:n meikkimunan kanssa piti hieman kikkailla, että sai puuterin levitettyä tasaisesti.

Tämä erä meni jälleen RT:lle, mutta BB sai myös pisteen. Tilanne siis 2-4

Huolto:

Tässä kategoriassa BB vie voiton. Ja nimenomaan tämä musta BB, joka siis kuuleman mukaan on "stain resistance", eli tahroja hylkivä. BB puhdistuu paremmin kuin RT:n meikkimuna. Puhdistukseen olen käyttänyt marseillesaippuaa, sekä Kicksin siveltimien ja meikkisienten puhdistukseen tarkoitettua puhdistusainetta (ei sitä suihkutettavaa, vaan sitä "sampoota"). BB:n meikkimuna lähtee täysin puhtaaksi, kun sen puhdistaa heti käytön jälkkeen, RT:n meikkimuna taasen ei. Yön yli liottamalla kumpikin lähtee puhtaaksi kyllä, tosin toisen RT:n varjostusainetahra ei lähtenyt silloinkaan. Hieman harmittaa, mutta minkäs teet...

Pisteet BB:lle, tilanne 3-4.

Lopputulos, Real Techniques Miracle Complexion Sponge on nipinnapin voittaja. Edullisempi hinta ja monipuolisempi muotoilu siivitti oranssin meikkimunan voittoon tässä taistelussa. Eli, jos et ole niitä "ihan pakko saada Beauty Blender"- ihmisiä (minä olen sellainen IPSBB-ihminen kyllä, myönnetään), niin voin lämpimästi suositella Real Techniques Miracle Complexion Spongea. Halvempi, monipuolisempi ja ihan saman jäljen antava kuin Beauty Blender.

Näin tällä kertaa. Ensi kerralla luvassa kesän alelöytöjen läpikäynti. Pus och kram!

3 kommenttia:

hellin kirjoitti...

Mä olen myös tykännyt tuosta RT:stä muotoilun takia todella paljon. Beuty Blenderistä ei kokemusta, mutta ostin juuri Kicksin oman meikkimunan, joka on pehmeydeltään juuri sopiva. Ei huono sekään, mutta kyllä RT pysyy suosikkina. Saatavuudeltaan Kicks ja Beauty Blender ovat tietty parempia, mutta Pretty.fi on onneksi tosi nopea toimituksissaan.

Milla kirjoitti...

Iherbiltä saa muuten sit PAAAAALJON halvemmalla RT:n meikkimunia. 10,11€ kahden meikkimunan pakkaus. Ja siihen toimituskulut päälle. Jos siis on kärsivällisyyttä, niin kannattaa iherbiltä tilailla. :)

Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti...

Tämä olikin hyödyllinen postaus kun olen juurikin iHerbissä tuota RT meikkimunaa katsonut ja pohtinut kannattaisiko se tilata. Feikkiblender (Beautybayn oma versio) minulta löytyy ja aito BB on tilauksessa, mutta voiko noitakaan koskaan liikaa olla!? :D