Pages - Menu

22. heinäkuuta 2011

Savitouhuja (ja jälleen kitinää bloggerista...)

Kuun alussa, kun kunnioitettava 30 ikä tuli täyteen, sain Hyvinvoinnintavaratalosta tekstiviestin, jossa onniteltiin ja kerrottiin 5€ arvoisesta lahjakortista. HIENOA, I might say.

Tästä intoutuneena tietenkin halusin ostaa jotain ja päädyin siihen tulokseen pitkällisten pohdintojen jälkeen, että nyt on koetettava savea. Tuumasta toimeen siis. Muistin lukeneeni Kemikaalicocktailista Nooran ylistyssanoja savesta, joten pakkohan munkin oli koettaa! Tilaukseen lähti siis Logonan LavaErde Rhassoul savipesujauhe. Hetken aikaa sain odottaa pötkylääni, sillä se oli Hyvinvoinnintavaratalon varastoista loppunut, mutta tällä viikolla sitten se saapui luokseni.

Eilen sitten ajattelin, iltavuoron jälkeen, että nyt on savea hyvä testata. Iho oli nimittäin uskomattomassa kunnossa, olin hikoillut koko päivän, ilma oli ollut kostea ja kuuma. Eli huokoset ammottivat avoinna, ja iho kiilteli kuin kiiltonahka konsanaan. Ajattelin tehdä ns. kaksoispuhdistuksen, mutta hieman soveltaen.

Ensin puhdistin meikin pois Mariloun putsarilla ja silmämeikit YR:n silmämeikinpoistovedellä. Tavallisesti otan kamat pois kasvoilta Sensain Sponge Chiefillä, mutta tällä kertaa käytin vettä ja nimenomaan LÄMMINTÄ vettä, että huokoset pysyisivät avoinna. Sitten sekoitin töhnän jauheesta. Tässä tuli tehtyä pieni virhe, sillä laitoin astiaan ensin jauheen ja sitten vasta veden. EI NÄIN. Varsinkin kun vettä tuli laitettua liikaa. Eli töhnää tuli sitten tehtyä vähän runsaampi satsi koska piti sitten lisätä jauhetta aika paljon. Mitä tästä opimme: ENSIN VESI, sitten jauhe. Töhnä toimi aikasta hyvin. Hieroin kasvojani hellästi noin 3 minuuttia, ja sain samalla siis myös eräänlaisen mikrokuorinnan. Savi ei nimittäin liukene veteen täysin vaan erittäin hienoa raetta jää, joka sitten toimii mikrokuorintana. Huuhdoin töhnän pois, ja viimeistelin puhdistuksen Naturadon Laventelivedellä. Sitten silmänympärysvoidetta ja seerumia kasvoille. Ja ai että, kun oli pehmyt nassu, eikä laajentuneista ihohuokosista tai kiillosta tietoakaan! Yön nukuttuani ja aamulla peiliin katsahtaessani olin täysin ihastuksissani! Iho oli kirkas, ei punoittanut ja huokoset supistuneet!

Eli, toisinsanoen, Logonan LavaErde Rhassaul savi on uusi rakkauteni. Luulen, että se on jokapäiväiseen puhdistukseen liian ytyä, mutta ehkäpä pari kertaa viikkoon on sopiva määrä. Tai jos iho on ihan hirveässä kunnossa, niin jokatoinen päivä. Puhun siis nyt omasta ihostani, joka on sekaiho, herkkä ja nähtävästi on ilmaantunut myös couperosaa poskille.

Tämä tökötti on myös monikäyttöistä. Sitä voi käyttää hiuksiin, sekoittaa mukaan samppooseen tai putsariin. Ja toimii myös naamiona, jos tekee töhnästä hieman paksumman.Ja tuo jauhe kestänee "hetken", sitä ei nimittäin ainakaan kasvojen käsittelyyn tarvitse paljoa. Eli kenkkuilevan ihon omaavat siskot ja veljet, koittakaapa savea!


EDIT 19.03
HEI TE JOTKA OLETTE BLOGGERIA PIDEMPÄÄN KÄYTTÄNEET... Mistä johtuu, että tekstin riviväli muuttuu kuvan jälkeen? Ennen kuvaa se on puolitoista, kuvan jälkeen tasan yksi. Koetin katsoa HTML-koodia, mutta en nähnyt mitään kummallista. Ärsyttävää... :| 

5 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Heippa! Osaatko sanoa onko tuo jauhe kuinka riittoisaa? Kiinnostaisi kovasti, tuntuu että iho on mennyt aina vain huonompaan suuntaan :/

Elisa kirjoitti...

Sokea olen! Tuossahan sanottiin ihan selvästi että kasvokäytössä kestää pidempäänkin :) Pöhlä minä.

Milla kirjoitti...

Joo, kestää aikasta pitkään. 300g on tuossa pötkylässä jauhetta ja sitä ei pahemmin tarvitse kun tekee putsaria. Enemmän menee kun tekee naamion. Ohjeessa neuvotaan tekemään ns. geelimäinen seos kun tekee putsarin ja siihen ei paljoa jauhetta mee. Lisäksi tuo on tosi ytyä tavaraa. Toki rauhoittaa ihoa, mutta myös putsaa tehokkaasti. Eli paljoa ei tarvii ainakaan silloin, kun ei käytä naamiona. :)

Selitimpä mä taas "selkeästi" :D

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostava idea tuossa! Taidan kuitenkin ostaa puhdasta savea ja kokeilla ehkä puhdistusemulsion kansa.

Milla kirjoitti...

Kannattaa kyllä naamasavet ostaa ihan erikseen. Esimerkiksi hyvinvoinnintavaratalosta saa näitä savitököttejä. :)