Pages - Menu

11. elokuuta 2011

Nuori, lahjakas ja rohkea tekijä

Minulla on ilo ja jonkinlainen kunniakin tuntea eräs upea ihminen, joka on kulkenut omaa tietään ja on yksi niistä ihmisistä joita arvostan hyvin paljon. Kyseessä on hyvä ystäväni, Neeta. Sen lisäksi, että tämä ihminen on taitava hopeaseppä, on hän myös saamelainen ja ylpeä siitä. Kun tein opiskeluaikana erääseen verkkojulkaisuun Neetasta henkilökuvan, avautui minulle ihan toisenlainen maailma. Ei voisi uskoa, että Suomessa on sorrettu niin paljon maamme alkuperäisväestöä.

Neetaan tutustuin noin 10 vuotta sitten, kun olin eräässä kansanopistossa opiskelemassa kulttuurijournalistiikkaa. Sen jälkeen elämä heitteli meidät eripuolille Suomea ja tällä hetkellä olemme eri valtioissa, sillä Neeta majailee nyt Norjassa.

Jaa miksikö arvostan Neetaa? No, neitokainen oli erittäin lahjakas graafinen suunnittelija (itseoppinut) ja osasi väsäillä kaikenlaista tietokoneella. Varmasti olisi löytynyt töitä siltä alalta. Vaan, nainenpa luki itsensä hopeasepäksi ja perusti pienen pajan... Lappiin! Voin kertoa, että itse olen sen verran nössö, ettei minusta koskaan olisi tekemään tuolaista. Pelkäisin, että joutuisin vaikeuksiin ja että menisin kunnolla perse edellä puuhun. Siksi arvostan Neetaa, ja myös siksi, että hän tekee UPEITA koruja... Gorzi on ehdottomasti oma suosikkini Neetan korulinjoista, katsokaa nyt näitä...

Kuvat ovat Neetan Etsy kaupasta, siellä voi tutustua muihinkin koruihin. Lisäksi Neetalla on myös kotisivut täällä: neetainari.com ja Nassustakin Neetan löytää.

Olen aina ollut sitä mieltä, että pienyrittäjiä pitää tukea, varsinkin kun on kyse kädentaidoista. Neetan korut ovat kunnianosoitus saamelaisille perinteille, joiden vaaliminen on erittäin tärkeää. Joten jos joku lukijoista haluaa itselleen persoonallisen, laadukkaan ja kauniin korun, suosittelen ottamaan yhteyden Neetaan. Hän osaa.

Hmmh, melkein voisi koko merkintää kutsua mainokseksi... No, ehkä se vähän onkin sitä. Ennen kaikkea haluan kuitenkin tuoda esille nuoren, lahjakkaan ja rohkean tekijän, joka minun mielestäni ansaitsee kaiken kehun minkä saa.

Seuraava merkintä tulee olemaan taas sitten ihan puhdasta hömppää, I promise!

2 kommenttia:

Naattori kirjoitti...

didiii. tää blogi vaikuttaa kivalta !

http://wwwjust-my-life.blogspot.com

Milla kirjoitti...

Kiitti. :)