Pages - Menu

13. joulukuuta 2012

Kirjallisuutta, joulukoristeita ja yksi oikein nappi kynsilakka

Heippatirallaati,

on ollut piiiiiitkä päivitystauko. Pääasiallinen syy on työ, tuo kaiken hauskan tielle tuleva välttämättömyys. Tosin pidän työstäni. Tähän aikaan vuodesta se vaan vie voimat, koska kiire on suunnaton koko ajan..

Mutta niin. Kirjallisuutta.

Voin kertoa, että uusin Finlandia- voittaja, Ulla-Lena Lundbergin Jää (Is) myy kuin häkä. Myös tietokirjat myy. Esko Valtaojan Kaiken käsikirjaa on myyty uskomattoman paljon, samoin myös Tieto-Finlandia voittaja, Elina Lappalaisen Syötäväksi kasvatetut myy. Mua ilostuttaa aina, kun tietokirjatkin myy. Tosin ilolla myyn myös esimerkiksi Riikka Pulkkisen Vieras- teosta. Sekin on mielestäni upea, vaikka en olekaan kuin hieman selaillut töissä. Sofi Oksasen uusin ei meillä myy niin paljoa, kuin luulisi. Sitä onkin sanottu vaikeaksi kirjaksi, joten en ihmettele. Itse sain sen töistä omaksi, koska saatiin myytyä sitä ensimmäisen viikon aikana (julkaisun jälkeen siis) tarpeeksi paljon ketjussa. Kaikki vakkarityöntekijät sai silloin kirjan omakseen.

Minulla on myös yksi ylimääräinen kappale sitä, kun eräs työkaveri ei välittänyt ottaa kirjaa ja luovutti sen minulle. Mietin tässä mitä tehdä sille... Ehdotuksia? Pitäisikö järjestää arvontaa halukkaiden kesken? 

Mutta niin, tietokirjat... Itse olen hurahtanut tietokirjoihin ihan täysillä. Tällä hetkellä luen Bill Brysonin Lyhyt historia lähes kaikesta- opusta, joka aloitetaan keveästi singulariteetin käsittelyllä. Sfääreissä siis mennään, mutta jostain syystä tykkään lukea juuri tuollaista nyt. Se asettaa jostain syystä minulla asiat perspektiiviin. Aion myös tuon Esko Valtaojan uusimman kirjan ostaa. Se alkaa niin lupaavasti, että pakkohan se on saada. Ehkäpä sitten ensi vuoden alku vietetään tietynlaisen identiteettikriisin kourissa, koska Esko aloittaa kirjansa väittämällä, ettei meitä ole olemassa (muistaakseni, jotain olemassaoloon liittyvää se oli...).


Tiesittekö, että protoneita mahtuu yhteen i:n pisteen kokoiseen
painomustetäplään suurinpiirtein 500 000 000 000 kappaletta?

Mutta niin, Jörn Donner ei ollut väärässä lausuessaan kuolemattomat "lukeminen kannattaa aina"- sanat. Olen taas löytänyt sisäisen lukutoukkani. Ja lisäksi tuhlannut kirjoihin yli 300€ toukokuun jälkeen... Mikä ei sinänsä ole paljoa, mutta no... Minulta se on PALJON. Toki kosmetiikkaankin on mennyt rahaa, Emotions kun on naapurissa ja yläkerran naapurina on Body Shop...

Kosmetiikasta puheenollen, löysin TÄYDELLISEN kynsilakan töitä varten...

Älkää välittäkö kauheista kynsistäni, töissä ei vaan pysty pitämään pitkiä kynsiä.
Raapii itseään, kirjoja ja asiakkaita , jos tuota pidemmät kynnet omaa.

Kyseessä on Wettiksen Megalast- linjan lakka, sopivasti nimeltään Red a Good Book! Nimi on juuri nappi, ja värikin menee hyvin työvaatteiden sävyihin. Oikeasti, kiljaisin hiukan Seppälässä kun löysin tämän. Voi sitä tällainen kolmekymppinenkin vielä hihkua kuin teinityttö.

Kiireiden takia koti näyttää tällä hetkellä... Sanoinkuvaamattomalta. Ei vaan kerkeä eikä jaksa siivota. Tosin tänään ajattelin ottaa itseäni niskasta kiinni ja uhrata toisen vapaapäiväni ainakin keveään siivoiluun. Sinänsä hyvin alkaa, kun vasta tunti sitten pääsin ylös sängystä... Krhm. Mutta niin, joulua olen laittanut kuitenkin jonkin verran esille. Ja kun näin suloisia huopatähtiä työpaikan askartelupuolella, niin pakkohan niitä oli ostaa mukaan ja laittaa ikkunaan roikkumaan siimalla. Tosin, ensin tuunasin niitä hiukan ja laitoin kimalleliimaa tuomaan hiukan kimallusta tähtiin... Kas näin...


Kimalteet eivät oikein näy kuvassa, mutta ne kyllä kimaltelevat oikein nätisti. Varsinkin illalla kun valo osuu pöytälampusta niihin. Lisäksi, tähdet ovat niin keveitä, että alapuolella olevan patterin kuumuus (tai siis kuuma ilmavirta) liikuttelee niitä koko ajan. Tykkään kovasti!

Näin tänään. Koetan saada ensi viikollakin merkinnän aikaan ja käsitellä vihdoin niitä bb-voiteita. Ja kertoa vähän mitä muuta kosmetiikkaa tässä on tullut haalittua. On nimittäin tullut osteltua vähän kaikenlaista... Sanotaanko näin, että lähti taas vähän käsistä kun tuli veronpalautukset... Krhm.

Ei mulla muuta nyt. Pus och kram!6 kommenttia:

Duvessa kirjoitti...

Mä voin kuvitella että tuo Bill Brysonin kirja on englanniksi parempi (itse siis luin englanniksi), ja hieman luettavampi. Mother Tongue oli kanssa tosi hyvä kirja (mutta se pitäisi kyllä lukea alkuperäiskielellä kun kerran englannin kieleen viitataan) :D

Milla kirjoitti...

Juu, luulen että alkuperäiskielellä se olisi parempi lukea. Olin vaan laiska, en jaksanut alkaa tilailemaan sitä englanniksi (kun ei suoraan hyllyssä ollut) ja otin sitten tämän suomenkielisen version. Jos tykkäilet tän tyyppisestä kirjallisuudesta, niin lue ihmeessä toi Valtaojan uusin. Mahtava kirja ainakin ensimmäisen luvun perusteella. Puhuttelee aika hyvin... :)

hellin kirjoitti...

Mahtavaa, jos palailet blogin pariin!

Minäkin tykkään noita tietokirjoja lueskella, ovat monesti melkein viihdyttävämpiä kuin romaanit. Esim. Teemu Keskisarjan Kyynelten kallio -kirjassa oli myös tosi taidokasta ja värikästä kieltä. Ja tietokirjaan on jotenkin helpompi tarttua, kun ei tarvitse samalla tavalla alkaa tutustua kirjan maailmaan, henkilöhahmoihin, ehkä mutkikkaaseen kieleen, niin kuin romaaneissa. Mun on välillä vaikeahkoa aloittaa romaanin lukua tästä syystä.

Minäkään en jaksa tehdä kotona juuri mitään, vuoden rankinta aikaa töissä.. Eilen illallakin vaan nukuin. Onneksi mies jaksaa huushollata.

Ja Sofi Oksanen kyllä kiinnostaa :)

Milla kirjoitti...

Enhän mä ole blogiani hyljännyt laisinkaan, mutta päivitystahti on vaan hiukan hidastunut. Työt vie mehut naisesta... Mutta, en minä tätä hylkää. Tämä hömppä on henkireikä!

Mä olen tuota Keskisarjaa vähän miettinyt, mutta jotenkin ne aihealueet ei iske. Haluan oikeasti lukea melkeimpä jostain ydinfysiikasta, jos tietokirja sattuu käteen. :D Siinä olet oikeassa, että tietokirjaan on helpompi tarttua, koska maailma on jo valmiiksi oman pään sisällä!

Jos nyt muita halukkaita ilmoittautuu Oksasen kirjan arvontaan, niin voin sitten arpoa tuon pois ilmoittautuneiden kesken. :)

Anonyymi kirjoitti...

Pitkästä aikaa teen blogienlueskelukierrosta. Täällähän on vaikka kuinka monta merkintää, apua!

Vitsit toi Brysonin kirja on hieno! Löysin Brysonin Ausseissa kun luin sen kirjoittaman Down Underin, tuo Short History of Nearly Everything oli sitten kotiinpaluu-lukemisena yli vuorokauden lentomatkalla :). Jää tuli meille joululahjana, mutta en ole vielä lukenut. Ja uusin Oksanenkin on lukematta... en vaan ole saanut sitä käsiini!

Kirjat on ihania <3

-Kana

Milla kirjoitti...

Pirulauta, mulla oli yksi ylimääräinen Oksasen uusin (saatiin töistä sitä yksi kipale kukin, mutta meiltä ei moni halunnut sitä), mutta meni joululahjana eteenpäin jo. :/

Mutta joo, mäkin olen alkanut pitää kirjoista. Aika paljonkin.

Terveisiä Kananpojalle ja Kukolle! Ja toivottavasti nähdään tän kuun lopulla!