Pages - Menu

20. joulukuuta 2012

Maailman ihanin Miina Savolainen

Olen aika onnekas. Olen töissä paikassa, jossa saan tutustua kirjailijoihin ja valokuvaajiin. Lauantaina 15.12 minulla oli ilo tutustua joulukiireiden keskellä upeaan Miina Savolaiseen, joka on valokuvaaja upean Maailman ihanin tyttö- kirjan takana.

Miina on helsinkiläinen valokuvaaja, hän on painottanut taiteensa yhteisötaiteen puolelle. Miina on ihmisenä valloittava, sydämellinen ja hänellä on hyvin outo ja ihana lahja tulkita ihmistä tuntematta tätä lainkaan. Ostin hänen kirjansa, ja pyysin signeerausta. Miina kysyi minulta, mitkä asiat tekevät minut onnelliseksi. Sanoin hevoset, luonto, paahteinen metsä, käsillä tekeminen ja se rauha mikä tulee paniikkikohtauksen jälkeen. Parin tarkentavan kysymyksen jälkeen Miina sai aikaiseksi tekstin, joka kosketti minua todella syvältä. Sai melkein itkemään töissä. Miina kirjoitti kirjaani:


"Millalle
Maailman ihanimmalle tytölle!


Anna luonnon suuruuden johdattaa sinut tämän maailman tutkimattomille ratsupoluille. Keskikesän lehtihunnun alle. Vapaiden vesien äärelle. Anna hevosesi painaa kavionsa pehmeälle sammalelle. Löydä rohkeutesi hevosen voimasta. Lohtusi helteen paahtaman metsän tuoksusta. Vapautesi laukan rytmistä. Ilosi kanssa tanssi! Puno yhteen elämäsi herkimmät ja salaisimmat säikeet, kauneimmat elämäsi langat. Anna omien kättesi tehdä muoto niille asioille, joille ei ole olemassa sanoja. Tee todeksi herkkyytesi, vahvuutesi. Avaa sisäinen maailmasi. Sinussa oleva syvä rauha. Katso aina itseäsi rakastavasti ja hellästi."

On uskomatonta, että Miina kirjoitti vapaista vesistä, ja tanssista. En niitä maininnut sanallakaan, koska siinä kiireessä keskellä myymälää ei vain tullut mieleen. Luulen, että hänen vaistonsa kertoi hänelle, että kirjoitappa näin niin kosketat tuon kiireisen naisen sydäntä ja lujasti. Ja vapaus laukan rytmissä... Siellähän se on, vapaus.. 

Olen niin järjettömän kiitollinen siitä, että sain kohdata Miinan. Vaikka vain ihan lyhyen hetkisen ajan. Jos teillä lukijoillani on joskus mahdollista tutustua Miinaan ja hänen taiteeseensa, niin menkää ihmeessä. Olen varma, että hymyilette ja tunnette lämpöä Miinan kohtaamisen jälkeen. Lisäksi suhtaudutte varmasti itseenne ja toisiin paljon ymmärtäväisemmin. Ja se on tärkeää tässä maailmassa, jossa joka tuutista pursuaa jotain typeriä kauneusihanteita niin ulkoiselle kuin sisäiselle kauneudelle. 

Ja Miina, jos luet tätä, niin KIITOS. Olet upea!

Lisää Miinasta ja Maailman ihanin tyttö- kirjasta TÄÄLLÄ

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miina Ja Maailman ihanin tyttö, on yksi upeimpia yhtälöitä tässä maailmassa , juuri nyt. Itse sain Miinalta, omistuskirjoituksn Hyvinkäällä ja yhtä hienosti, osasi lukea minua ja tytärtäni. Suurella odotuksella , odotankin Miinan uuden projektin valmistumista.

Milla kirjoitti...

Miina osaa kyllä lukea ihmisiä. Sen täytyy olla lahja, jokin yliluonnollinen kyky. Minäkin odotan uuden projektin valmistumista innolla! :)