Pages - Menu

5. maaliskuuta 2013

Koita tässä olla herkkulakossa ja keveämmällä ruokavaliolla, kun...

Jep, jep.. Talvella kertynyttä rasvakerrosta tässä yritetään saada ohenemaan. Mutta on hieman vaikeaa, kun on töissä kirjakaupassa ja luonnollisesti valikoimasta löytyy keittokirjoja... Ja varsinkin näitä kakku/kuppikakku/kaikenlaisia rasvaisia herkkuja- reseptikirjoja...


Nämä kaunokaiset lähtivät mukaani tuossa viikko sitten suunnilleen. Kasvisruokamaanantai on UPEA kirja kasvissyöjille ja no, oikeastaan kaikille. Löytyy mitä uskomattomimpia reseptejä, yksinkertaisista aina aika monimutkaisiin. Ja kuvitus, voi... (tähän Homer Simpsonin kuolaus- ääntä)...


Kirjan ideana on tarjota vuoden jokaisen viikon maanantaille kasvisruokavaihtoehto. Ja mikään ei tietenkään estä syömästä näitä ihanuuksia muinakin viikonpäivinä. Oma suosikkiresepti on vielä hakusessa, mutta yksi hyvä ja yksinkertainen on löytynyt. Paahtoleipä muussatulla avokadolla. Yksinkertaisesti paahtaa vain pari paahtoleipäpalaa, sipaisee toiselle hieman margariinia/voita, muussaa puolikkaan avokadon ja levittää sen leivän päälle. Perään hiukan suolaa ja pippuria, ja toinen leipäpala kanneksi. Täyttävä ja terveellinen aamiainen/välipala! Mukana on reseptejä niin Paul ja Stella McCartneylta kuin monilta huippukokeilta ja julkkiksiltakin, kuten Tom Aikensilta, Nick Sandlerilta, Twiggyltä, Kevin Spaceylta ja Vivienne Westwoodilta.

Toinen kirja, joka on viekoittelemassa minua syntisten herkkujen tielle on Marina Nerin kirjoittama Leivonnaiset. Kyseessä on hieman halvemman hintaluokan keittokirja, mutta se ei kyllä sisältöön ole vaikuttanut mitenkään... I mean, look at these pictures... ( ja jälleen Homer Simpsonin kuolausääntä, potenssiin 100000000...)

Baijerilainen hedelmäkakku... Om nom, nommmmmmm....

Syntistä, syntistä, SYNTISTÄ. Kirsikka/suklaa-juustokakku...

Tällaisen teen tänä vuonna synttäreilleni! 

Kirjan kirjoittaja, Manrina Neri opiskeli leipomo- ja koditoria-alaa Pariisin Le Cordon Bleu -oppilaitoksessa. Sen jälkeen hän työskenteli niin italialaisissa kuin ranskalaisissa jälkiruokakeittiöissä. 12,95€:lla saa siis aika laadukkaita reseptejä ja upeita kuvia, jotka saa veden herahtamaan kielelle. Kirjasta löytyy ohjeita niin kuppikakkuihin, kuivakakkuihin, juustokakkuihin, täytekakkuihin, kääretorttuihin ja ja ja ja... Yllättäen tämä kirja myytiin meiltä aika äkkiä loppuun. Taitaa tällä hetkellä olla pari vielä hyllyssä. Ja nyt kun kantiskortilla saa -15% pois keittokirjoista, niin luultavasti nämä lähtee aika äkäsesti meiltä.

Että joo. Koitappa tässä sitten olla herkkulakossa! No, olen kyllä ollut. Paitsi viikonloppuna saa yhtenä päivänä herkutella.

Jostain syystä muuten herkkulakkoilu on saanut aikaan sen, että olen sitten alkanut tilailemaan kosmetiikkaa runsaammalla kädellä. Tilasin mm. elämäni toisen selektiivisen puolen meikkivoiteen. Köh..Bheeh... Noh, kunhan en vararikkoon mene.

Mutta, että näin tänään. Kuvaherkuttelua herkkusuille! Kosmetiikkahömppää on tulossa piakkoin!

Pus, och kram!

2 kommenttia:

Johis kirjoitti...

Ihanan kuuloisia ja näköisiä kirjoja. Voisin ostaa heti molemmat jos ois vaan varaa tällä hetkellä.

Milla kirjoitti...

Kantiskortilla saa Suomalaisissa Kirjakaupoissa 17.päivään asti 15% pois keittokirjojen hinnasta. Ja toi leivontakirja maksaa 12,95€, joten siitä pois 15% niin hintaa jää sellaiset 11€. Suhteellisen edukas kyllä.

Toisaalta, voipi olla että nuo joskus tulee vieläkin halvemmalla myyntiin. Tuo Kasvisruoka maanantai oli edellisessä alessa nimittäin, hintaa oli 9,95€. Eli pidä silmät auki! :) Ja sitten toisaalta, nettikin on täynnä vaikka mitä ohjeita... :)