Pages - Menu

16. elokuuta 2014

Elämäni ensimmäinen allerginen reaktio

Heippa kaikki,

piti tehdä postaus halvoista ja hyvistä kosmetiikkatuotteista, mutta tapahtui sitten sellainen juttu että pakko kertoa siitä ensin.

Elokuun alussa tuli aika poistaa ihokarvoja sääristä. Sheivaamisen sijasta ajattelin kokeilla Veetin ihokarvanpoistovoiteen tehoa karvoihini. Olen ennenkin käyttänyt voidetta ongelmitta, mutta tein kuitenkin allergiatestin, eikä sen aikana ilmennyt minkäänlaista reaktiota ihossani. En ollut ottanut aurinkoa, joten pystyin käyttämään voidetta.

Ryhdyin sitten hommiin, ja levitin voiteen puhtaalle, kuivalle iholle. Voitte vain kuvitella yllätykseni kun n. 1½ minuuttia levittämisen jälkeen alkoi iho kutista ja sitten kirvellä. Säikähdin ja menin kiireellä huutelemaan voiteen pois. Voide kerkesi olla n. 2 minuuttia ihollani. Vaan sekin oli liikaa...

Kuvista ei selviä se, että ihoni oli turvoksissa punoituksen kohdalla todella pahasti

Jos hipaisinkaan ihottumaa, alkoi sellainen kutina että itku pääsi

Karvatupet tulehtuivat aika pahasti ihottuman kohdalla

Tuloksena oli kuvissa näkyvä, KUTISEVA ihottuma. Juoksin apteekista hakemaan allergialääkettä, hydrokortisonia ja Bepanthen Anti-Exemiä, mutta mikään niistä ei auttanut kutinaan. Parin päivän jälkeen menin hakemaan aloe vera- geeliä, joka sitten auttoi. Emmin hieman aloe vera- geelin ostamista, koska olen hieman yliherkkä aloe veralle, mutta tähän vaivaan se toi pelastuksen. Jääkaapissa viilennetty aloe vera- geeli oli ainoa, joka sai kutinan rauhoittumaan. Viikko kuitenkin meni niin, etten öisin juurikaan saanut nukuttua. Ja töissäkin oli hieman hankalaa. Asiaa ei auttanut sekään, että ihottuma tuli pahimman helteen aikaan.

Otin yhteyttä Veetin edustajaan heidän nettisivujen kautta muutama päivä tapahtuneen jälkeen. Vastauksen sain eilen ja asiaa selvitellään. Vähävaraisena työläisenä olisin kiitollinen, jos Veet voisi korvata minulle lääkkeistä koituneet kulut, sekä hieman voisi tulla noista unettomista öistä ja mielipahasta korvausta. Asia on vielä kesken, mutta Veetin edustaja tuntui olevan puolellani asiassa. Kerron myöhemmin, miten kävi.

Tällä hetkellä ihoni alkaa olla takaisin kunnossa, tosin ihottumien kohdalla ihon pigmentti on tummempi ja ihoni hilseilee. Rasvaan sääreni edelleen pari kertaa päivässä, jotta iho parantuisi mahdollisimman hyvin. Kutina on onneksi poissa ja pystyn taas nukkumaan yöni kunnolla, ilman että tarvitsee heräillä lisäämään aloe vera- geeliä parin tunnin välein.

Mitä tästä opimme? Tehkää allergiatesti, vaikka olisitte käyttäneet tuotetta aikaisemmin. Ja jos pienintäkään kutinaa/kirvelyä ilmenee tuotteen käytön aikana, niin heti huuhtelemaan tuote pois vain. Ja, olkaa yhteydessä tuotteen valmistajaan. Kuluttajana teillä on oikeus korvauksiin, jos allerginen reaktio ilmenee.

Täältä tähän, pus och kram!

3 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Hui! Näyttää ja kuulostaa kivuliaalta! :( Toivottavasti saat korvausta! Nuo Veetin tuotteet ovat jotenkin niin hurjan oloisia, etten oikein uskalla kokeilla niitä, vaikkei ihoni yleensä kovin herkkä olekaan.

Milla kirjoitti...

Kivulias tuo ihottuma ei ollut, mutta KUTISEVA. Ja oikeasti, kutina oli kyllä sellaista kidutusta, etten halua ihan äkkiä kokea uudestaan. Onneksi aloe vera- geeli toimi sitten. Muuten varmaan vieläkin olisi tuskallisia öitä.

Yksilöllistähän se on miten iho reagoi tuotteisiin yleensäkin. Mutta kyllä tämä hieman herätti. Sitä ei aina tajua, että iho on ihmisen suurin elin ja siitä pitäisi pitää hyvä huoli. Tästä lähtien käytän vain aikalailla perusvoiteita ja luonnontuotteita vartaloni iholle, ettei tällainen katastrofi pääse tapahtumaan uudelleen.

Nanna kirjoitti...

Näyttää kovin tutulta.. :( Mulla vaan ton ihottuman lisäks alko puskee ihohuokosista verta läpi. Jommosen pelottava kokemus! :D