Pages - Menu

6. elokuuta 2011

DIY tuoksukerrasto (suihkugeeli, vartalovoide, tuoksuöljy)

Olen aika addiktoitunut Pienessä Tuoksukaupassa myytäviin Gracefruit- tuoksuöljyihin. Tällä hetkellä minulla on niitä seitsemän kappaletta ja parista olen tehnyt itselleni tuollaisen.. Öh... Tuoksukerraston? Krhm, en keksi parempaakaan sanaa.

Kaikki parfyymien asiantuntijathan sanovat, että tuoksua pitäisi kerrostaa jotta se kestäisi mahdollisimman pitkään. Aina budjetin kanssa kamppailevana ajattelin, että en ala ostamaan kalliilla jotain valmiita vaan teen ihan itte.

Tuumasta toimeen.

Gracefruitien ehdoton suosikkini on tällä hetkellä Japanese Plum, joten halusin siitä tuoksusta tehdä itselleni sarjan. Pyhässä yksinkertaisuudessaan homma meni näin:

1. Ostin tuoksuttoman suihkugeelin ja vartalovoiteen (Erisania)
2. Siirsin tökötit eri pulloihin (jotka olin sitä ennen desinfioinut) ja tököteille hieman liikkumavaraa pulloihin seuraavaa askelta varten.
3. Lisäsin tuoksuöljyä kumpaankin tököttiin ja sekoittelin, eli heiluttelin pulloja kuin palautusjuomapulloa treenin jälkeen. Tässä vaiheessa kannattaa noudattaa "mielummin liian vähän kuin liian paljon"- linjaa. Tuoksua on kun on hankala alkaa laimentelemaan. Itse tein niin, että laitoin ensin viisi tippaa, sekoitin ja haistelin. Sitten kävin parvekkeella vetämässä ihan raikasta ilmaa nenääni, koska nenähän turtuu hajuihin. Sen jälkeen lisäilin vielä muutamia tippoja kumpaankin. Ja kas, minulla oli Japanese Plumilta tuoksuvaa suihkugeeliä ja vartalovoidetta!
4. Tuoksuöljyn tekemiseen tarvitsee tyhjän pipettipullon, pohjaöljyä (vaikkapa tätä) ja tuoksuöljyä. Yleensä sitten sekoitan niin, että laitan 15ml pohjaöljyä ja 5ml tuoksuöljyä. Ja tuoksuöljy on valmis.

Nyt sitten, aina ennen jotain spesiaalia iltaa/päivää/vuorokautta, voin kerrostaa Japanese Plumia. Kun tuoksuöljyn teho vähenee, vartalovoiteen teho kompensoi. Vartalovoiteestahan tuoksu tulee ilmoille, kun kroppa lämpenee (näin minulle on kerrottu...).

Näin tänään. Sateinen päivä. Kuuntelin töissä koko päivän Edith Piafia vinyyliltä, ja olen ihan fiiliksissä. Pariisiin haluaisin uudestaan...

4 kommenttia:

hellin kirjoitti...

Pitää pitää mielessä tällainenkin vaihtoehto!
Minä ostin juuri purkin kookosöljyä ja appelsiinintuoksuista eteeristä öljyä ja sekoittelin niitä yhden kirjan ohjeiden mukaan :)
Mulla on kolme erilaista tuoksun omaa vartalovoidetta, ainakin Escadan Taj Sunsetin body lotionin tuoksu pysyy todella hyvin iholla (ja vaatteissa, kylppärissä, lakanoissa..). Olen lukenut, että itse tuoksu ei niinkään hyvin pysy..

Milla kirjoitti...

Jep. Ihan hyvä vaihtoehto tää DIY tuoksukerrasto. :) Gracefruitilla on mm. tuoksukopio Lushin Honey I Washed The Kidsistä, jota rakastan! Siitä olen tehnyt myös tuolaisen tuoksukerraston ja lakanat kyllä tuoksuu siltä, kun aina iltaisin käytän vartalovoidetta joka on tuolla tuoksulla maustettu. Ei minua ainakaan häiritse. :D

Kannattaa niiden ihan oikeiden eteeristen öljyjen kanssa olla toooooosi varovainen, ettei laita liikaa. Itse teen talvea varten patsulin tuoksuista vartalovoidetta.

hellin kirjoitti...

Juu kävin Pienen tuoksukaupan sivuilla kattelemassa, olipas runsaudenpula eri vaihtoehdoista!
Lifessa hieman kauhistelin noiden öljyjen hintoja, mutta toisaalta eihän niitä paljoa tarvitsekaan kerralla.
Ystäväni edellinen asunto tuoksui aina jännälle, ja nyt kun olen tuoksutellut patsulia, niin sehän se olikin! Hän siis käytti siellä paljon tuoksulyhtyä. Hauska saada tuoksulle nimi.

Milla kirjoitti...

Eteeriset öljyt on kyllä todella monikäyttöisiä. Ja auttavat moniin vaivoihin. Itse tykkään patsulista, koska se rauhoittaa. Käyn monesti niin kierroksilla töiden jälkeen, että on hankala rauhoittua. Siksi mullakin on patsulia tuoksulyhdyssä. Välillä lyhtyyn menee myös mirhaa ja laventeliakin. :)