Pages - Menu

24. kesäkuuta 2012

Testissä Ziajaa

Juhannus onnellisesti ohi, tein varmaan jonkin sortin lööbausennätyksen. En nimittäin tehnyt oikeastaan muuta kuin luin, meditoin ja lööbailin puistossa. Rauhallista ja rentouttavaa. Sitä tosiaan kaipasinkin.

Nyt asiaan.

Sain nämä kaksi tuotetta jo aika pitkän aikaa sitten testiin. Ja olenkin testannut niitä aika intohimoisesti tässä kevään ja alkaneen kesän aikana. Kyseessä on Face Helsingin maahantuoma Ziaja- merkki. Ziajahan on puolalainen merkki, jonka takaa löytyy perheyritys. Perustajina farmaseutit Alexandra ja Zenon Ziaja. Yritys on toiminut vuodesta 1989, eli historiaa löytyy jo aika kiitettävästi. Ziaja on ns. luonnollista kosmetiikkaa, mutta luonnonkosmetiikaksi tätä ei voi sanoa. Tuotteita löytyy kasvojenhoitoon, ihonhoitoon noin yleensä, hiustenhoitoon ja miehien kasvojenhoitoon oma linjansa!


Niin, sain siis kaksi tuotetta testiin. Ja nämä kaksi tuotetta valitsin itse.


Päivävoiteesta sanotaan seuraavaa (otettu Ziajan sivuilta tämä lista):
Ihotyyppi
Kuiva ja normaali iho.
Merensininen syväkosteuttava voide päivittäiseen ihonhoitoon. Tarkoitettu aikuiselle +30 iholle.
Ominaisuudet
Kosteuttaa ihoa pitkäkestoisesti.
Palauttaa ihon luonnollisen lipidipitoisuuden.
Parantaa ihon elastisuutta.
Suojaa ihoa ennenaikaiselta vanhenemiselta.
Tuote on hypoallergeeninen ja dermatologisesti testattu.
UV-suodatin suojaa ihoa haitallisilta auringonsäteiltä ja vanhenemiselta.
Inci-listaus meni valitettavasti laatikon mukana roskikseen, joten sitä minulla ei teille nyt ole. Vaikuttavina aineina kuitenkin mainitaan Provitamiini B5 (D-pantenoli), Rapsiöljy (canola oil), Hydro-retinoli, Laminaria digitata –merileväuute ja Enteromorpha Compressa- merileväuute. Lisäksi tätä voidetta suositellaan meikin alle.
Ja mitäkö olen mieltä? No, kyseessä on todella kiva voide niihin päiviin kun iho janoaa kunnon kosteutusta. Tämä voide imeytyy hyvin, eikä jää kalvoksi iholle. Kosteuttaa todella tehokkaasti ja ihosta tulee upean pehmeä. Lisäksi itsellä huomasin tämän tasaavan ihoni sävyä hyvinkin paljon. Aikaisemmin keväällä pystyin käyttämään tätä voidetta meikin alla, mutta nyt kun lämpötilat ovat nousseet niin ei tulisi mieleenikään laittaa tätä. Aivan liian tuhtia. Uskon kuitenkin, että syksyllä ja varsinkin talvella tämä on LOISTAVA meikin alle. Purkki on ihanan pirteä väriläiskä muuten niin vaaleassa kylpyhuoneessani. Ja itse voidekin on ihanan vaaleansinistä. Tosin luultavasti sinisyyden saamikseksi on jotain väriainetta jouduttu käyttämään...?

Miinuksia Marine Algae Spa- päivävoide saa tuoksusta. Ihan nimittäin käsittämättömän voimakas tuoksu, joka ei ole lähelläkään mitään merellistä. Ennemminkin mieleeni tulee päärynä-esanssi. Itseäni tuoksu ei sinänsä haittaa, sillä se ei jää leijumaan koko päiväksi kasvoille. Vaan ne, jotka ovat vähänkään hajusteille herkistyneitä voivat kyllä saada aikamoisen slaagin tästä. En sitten tiedä, onko Ziajan juttu juuri nämä tuoksut, mutta tässä kyllä ammutaan kunnolla yli. Ja en ymmärrä tätä päärynä-esanssi tuoksua lainkaan päivävoiteessa, jonka nimi on Marine Algae Spa.
Cucumber- linjan kasvovesi oli iloinen yllätys. Käytän sitä aamuisin herättämään kasvoni ja puhdistamaan pois yövoiteen jäämät ja muut epäpuhtaudet mitä on saattanut yön aikana iholle tulla. Inci on tälle kasvovedelle tällainen:

Suurimmaksi osaksi ihan hymynaamaa, mutta löytyi kolme kunnon pahistakin. Lopulta kyllä ihan hyvä inci, jos ajattelee hintaa. Käsittääkseni Ziajan tuotteet eivät kuitenkaan ole sieltä kalleimmasta päästä (kaikki tuotteet maksavat käsittääkseni alle 20€)
Minulla tämä kasvovesi toimii hyvin kasvojen herättäjänä, se virkistää ihoa ja valmistaa sen ottamaan vastaan kosteusvoiteen ja mahdollisen meikin. Tuoksu on paljon hillitympi kuin tuossa päivävoiteessa ja pakkaus on jälleen oikein ihana väriläiskä vaaleaan kylpyhuoneeseeni. Ainoa miinuspuoli on se, ettei tätä saa käyttää silmänympärysiholle. Olen tosin useampanakin aamuna epähuomiossa pyyhkinyt myös silmänympärykset tätä käyttäen, eikä mitään kirvelyä tai kuivumista ole ollut havaittavissa. 
Loppuyhteenvetona voisinkin todeta, että Ziaja herätti kyllä mielenkiintoni, tosin ei ihan siinä mittakaavassa kuin "isosiskonsa" Denova Pro. Ajattelin talvea varten hankkia ainakin ruusu-yövoiteen ja ehkä myös saman linjan meikinpoistoon tarkoitetun puhdistusveden. Jahka siis palkasta jää ylimääräistä kaikkien kirjaostosten jälkeen... 
Näin tänään. Huomenna taasen paluu arkeen, mutta sitä ennen otan tämän päivän ihan hitaasti ja iisisti. Rentouttavaa kesää kaikille!Ei kommentteja: