Pages - Menu

13. huhtikuuta 2013

Miten tässä nyt näin kävi?

Hei taasen! Tässä on hiukan aikaa vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Ja kuten tavallista, syytän työtä. Ja kevättä, hyviä ulkoilukelejä!

Joskus pari vuotta sitten ajattelin luomiväripalettien olevan rahan, tilan ja materiaalien tuhlausta. Luomivärejähän saa yksittäin, miksi niitä pitäisi paleteiksi koota? Minusta luomiväripaleteissa ei vaan ollut mitään järkeä...

No, mikä on tilanne sitten nyt, kun pian olen kaksi vuotta pitänyt kosmetiikka painotteista blogia?

Tuotanoin... Krhm...

YLHÄÄLTÄ ALAS JA VASEMMALTA OIKEALLE:
Too Faced: Naked Eye
Too Faced: Boudoir Eyes
Sleek: Storm
Sleek: Au Naturel
NYX: Butt Naked Eyes
Dior: 059 Pearl Glow
Urban Decay: Naked Basics
Yves Rocher: Variation de noir


Eli parissa vuodessa on sitten tullut näitä "hyödyttömiä" ja "järjettömiä" luomiväripaletteja hankittua kahdeksan kappaletta, tai no oikeastaan seitsemän, sillä Sleekin Stormin sain ilmaiseksi kun voitin Pretty.fi:n arvonnassa.

Miksikö? No, KUMMÄÄHALUSIN. Ei vaan, olen jotenkin ymmärtänyt nyt mistä on kyse. Luomiväripalettihan on loistava keksintö! Varsinkin kun se on kätevän kokoinen ja sisältää sävyjä, jotka ovat monikäyttöisiä. Omasta kokoelmastani kummatkin Too Facedin paletit, Urban Decayn paletti ja Sleekin Au Naturel ovat sellaisia. Sisältävät sävyjä, joilla voi tehdä niin päivä-, kuin iltameikin. Lisäksi sisältävät sävyjä joita voi käyttää highlightereina, sekä rajauksina. Ja myös kulmia voi korostella. Eli erittäin monikäyttöisiä ja reissussa käteviä. NYX:in Butt Naked Eyes olisi myös kätevä reissussa, ellei olisi aika järkälemäisen kokoinen.
Sävymaailmoiltaan nämä palettini ovat aika kesyjä, sillä olen aina halunnut paletin jota todellakin sitten käytän. 88 paletteja minulta ei löydy, sillä en vaan ole löytänyt niistä mieleistäni.

Too Facedin paletit ovat tällä hetkellä lemppareitani, sävyt ovat kertakaikkisen upeita ja laatu ällistyttävää. Kirkkaasti parhaimmat luomiväripaletit mitä omistan.

Diorin viisikko on myös hyvä, mutta sävyt ovat niin järisyttävän hohtavia, että niitä tulee aika maltillisesti käytettyä. Olen enemmän satiini/matta- tyttösiä. Tosin välillä on on kiva meikata oikein kunnon säihkysilmät.

NYX:in Butt Naked- paletissa on myös kaksi highligheria, yksi aurinkopuuteri ja neljä poskipunaa. Kaikki ovat mielestäni erittäin käytettäviä ja yllättävän hyvälaatuisia. Ja tykkään useimmista sävyistä, mitä paletista löytyy. Tosin siellä on pari sellaista lämpöistä sävyä, jotka näyttäisivät luomillani ihan hassuilta.

Urban Decayn Naked Basicsin kanssa on vielä vähän opettelemista. Siitä neljä ensimmäistä sävyä vasemmalta lukien on käyttökelpoisia, kaksi tumminta ovat vähän niin ja näin.

Sleekin paletit ovat myös monikäyttöisiä, mutta sävyt ovat hieman vaikeita minulle hieman. Vierastan nimittäin todella paljon vähänkään lämpimiä sävyjä.

Yves Rocherin Variation de noir oli jonkun vuoden joulukampanjan limited edition- paletti, joka on laadultaan vähän niin ja näin. Kyllä siitä paljon irti saa kun käyttää pohjalla esim Fyrinnaen Pixie Epoxya, mutta muuten se on vähän.. Blääh.

Mutta että näin sitä tämmöinen jääräkin vaan alkaa haalimaan itselleen luomiväripaletteja. Lisää varmasti tulee, sillä pariin olen jo iskenyt silmäni. Ja jos esimerkiksi Fyrinnae ikinä julkaisee pressattuja luomivärejä palettina, niin I MUST HAVE ONE.

Onko teillä lukijoilla samanlaisia kokemuksia? Itselläni on samankaltaisia kokemuksia myös esimerkiksi huulipunien, poskipunien ja huulikiiltojen osalta... Hih!

Pus och kram!


3 kommenttia:

Eiko kirjoitti...

Mulla on taas ollut ihan päivänvastainen suhtautuminen, sillä olen aina mielummin ostanut meikkipaletteja kuin yksittäisiä solo-nappeja.

Nyt olen myöntynyt ja ostanut esim. MUS:lta kauniita yksittäisiä sävyjä kun merkkei ei oikein muita myyn.

En edelleenkään koske lainkaan irtopigmentteihin ja olen perusepäluuloinen voidemaisten luomivärien kanssa joten pientä "harjoittelua" tarvin minäkin.

Kasvotuotteita olen ostanut vasta viimeisen 1½ vuoden aikana ja niiden suhteellinen osuus on jo aika iso. Varsinkin kun ottaa huomioon kuinka urauttunut olen käyttämään vain tiettyjä tuotteita.

hellin kirjoitti...

Musta paletit on niin käteviä, kun niissä on mietitty väriyhdistelmät etukäteen, esim. laivoilla ja lentokentillä myytävissä selektiivisten merkkien matkapaleteissa, joissa tulee poskipunat ja huulipunatkin.

Mutta joo, muistan kun en joskus tajunnut ollenkaan blogien poskipunavouhkausta, enkä huulikiiltojen ideaa.

Milla kirjoitti...

Eiko: Mä jotenkin kai ajattelin, että jos ostan solonappeja, niin ainakin saan juuri sitä mitä haluan. Kun paleteissa tulee aina mukana jotain, mistä ei tykkää kuitenkaan. Mutta hyvin tää mun jääräpää on kääntynyt tässä.. :D Mäkään en koske irtopigmentteihin, tai no Fyrinnaen sampleja lukuunottamatta.. Köh, köh...

hellin: Mä olen vasta about vuoden käyttänyt poskipunia, sitä ennen en tosiaan tajunnut niiden merkitystä meikkauksessa. Ja nyt sitten... No, pitänee tehdä niistäkin tällainen merkintä. On nimittäin kertyny... Sama huulikiiltojen kanssa.

Mullakin varmaan olisi enemmän paletteja, jos joskus olisin jossain taxfreessa, mut ehä mie pääse ikkää.. :(